מערכת החינוך בקיבוץ ניר יצחק מקיפה את גילאי לידה-18 ומעניקה מסגרת מקצועית, איכותית וחמה לכל המתחנכים בה.
מערכת החינוך בניר יצחק פועלת על פי עקרונות החינוך הקיבוצי ומושתתת על ערכים של יצירתיות, קרבה לטבע, חינוך לאחריות ועצמאות, עזרה הדדית ושיתוף פעולה.
אנו שמים דגש על אחריות משותפת בין ההורים והצוות לטובת הילד תוך שמירה על תקשורת של אמון בצוותים החינוכיים וקבלתם כאחראים על ניהול המסגרות החינוכיות.


מטרת מערכת החינוך שלנו היא להעניק לילד המתחנך בה את מרב האפשרויות ומיטב הכלים להתפתחותו בתחומים השונים:
גופנית, נפשית, חברתית וקוגנטיבית. אנו שמים דגש על מתן מענה והתייחסות לצרכיו ההתפתחותיים והייחודיים של כל ילד.
צוותי החינוך שלנו בנויים מאנשי מקצוע בעלי ידע וניסיון הזוכים להשתלמויות בתחומם. בנוסף זוכים כל הצוותים לליווי מקצועי רציף בהתאם לגילאים ולצרכים השונים. מערכת החינוך מטפחת את האקולוגיה המקומית תוך שמירה על מסורת ומאפיינים חינוכיים.

המערכת מתחלקת לשלוש מסגרות מרכזיות:

הגיל הרך

במסגרת הגיל הרך מתחנכים תינוקות וילדים מלידה ועד סיום גן חובה. מסגרת זו שמה לעצמה למטרה לספק לילדיה סביבה מטפחת, בטוחה ומכוונת, המתאימה עצמה לצרכים ההתפתחותיים השונים של הילד ושל הוריו.
מסגרת הגיל הרך כוללת חמישה בתי ילדים:
בית תינוקות (גילאי 0-1.5 שנים), פעוטון "חמנית" (1-2.5), פעוטון "איריס" 2-3, גנון "חבצלת" (3-4) וגן חובה "תות" (4-6).
את כל בתי הילדים מובילות מטפלות מוסמכות ומנוסות. אנו שמים דגש על בניית קבוצות גיל קטנות והומוגניות יחסית ושומרים על יחס גבוה בין מספר אנשי הצוות למספר הילדים בכל בית ילדים.
פרט לפעילות הרגילה בתוך בתי הילדים, הילדים שלנו זוכים להתנסויות וללמידה חשובה בדרך של טיולים בטבע, יצירה, בנייה בחצר הגרוטאות ובארגז החול ועוד.
עבודת הצוות החינוכי מלווה בליווי מקצועי תומך. בין כלי העזר שעומדים לעזרת הצוות החינוכי: יועצת פדגוגית, מרפאה בעיסוק, פיזיותרפיסטית, גן שי"ח ופסיכולוג חינוכי.
בתי הילדים פתוחים כל השנה בין השעות 7:00-16:15 ובימי ו' עד 13:30.

חברת הילדים
חברת הילדים מספקת מסגרת חינוך בלתי פורמלי איכותי, יצירתי ומובנה מכיתה א' ועד כיתה ו.
מסגרת זו שואפת להוות עבור הילד מרכז הזדהות ושייכות חברתי, בו הוא עובר תהליכי חיברות. היא מחנכת להקשבה וסובלנות,
מעודדת לתרומה ומעורבות בקהילה ומקנה לילדים כלים להעסיק עצמם בצורה חיובית עצמאית.
חברת הילדים מורכבת משני בתי ילדים (מרכזונים): מרכזון צעיר (לכיתות א'-ג') , מרכזון בוגר (לכיתות ד'-ו').
המרכזונים פתוחים במשך שנת הלימודים משעת החזרה מבית הספר ועד 16:15 ובחופשים בין השעות 8:00-16:15.
במהלך שנת הלימודים הפעילות השגרתית כוללת פעילויות פרטניות וקבוצתיות במרכזונים.
במהלך החופש הגדול מתקיימת קייטנה עשירה בפעילות חווייתית, חוגים, נסיעות וטיולים.
משק החי והאורווה מהווים חלק משמעותי במערכת החינוך של ניר יצחק. מתקיימת בהם עבודה חינוכית עם ילדים ומבוגרים באמצעות בעלי חיים. העבודה עם החיות מלמדת את הילדים טיפוח קשר, סובלנות, אחריות ושיתוף פעולה. ילדי המרכזונים משולבים בטיפול בבעלי החיים משק החי. בכיתות הצעירות (מרכזון צעיר) מתקיימת פעילות שבועית במשק החי, שבמרכזה הילדים מקבלים תחת אחריותם טיפול בחיה. בכיתות גבוהות יותר, הילדים שמעוניינים בכך מוזמנים להמשיך להגיע למשק החי ולקבל לידיהם אחריות על הטיפול בבעלי החיים.
חוג סוסים:
ילדי חברת הילדים מוזמנים להשתתף בחוג סוסים שנערך במשק החי בקיבוץ.
במסגרת החוג הילדים מודרכים בטיפול ורכיבה על סוסים ורוכשים תחושה של אחריות, מסוגלות וביטחון עצמי. חלק מחניכי החוג הופכים בהמשך בעצמם למדריכי רכיבה ומלווים ילדים חדשים בתהליך הלמידה.

חברת הנעורים
חברת הנעורים הינה מסגרת חינוכית בלתי פורמאלית מכתה ז' עד יב', אשר נותנת לנערי הקיבוץ ולנערים מהאזור מענה של מסגרת חברתית מחוץ לשעות הלימודים.
מטרתה של חברת הנעורים היא להעניק לנוער תשתית ערכית משמעותית שממנה יצמח לאדם חושב וערכי.
היא מעוניינת ליצור עבור הנערים מסגרת השתייכות חברתית שבה הם יוכלו להרגיש בני בית ואשר תענה על הצרכים החברתיים והרגשיים שלהם בגיל הנעורים.
מסגרת זו מטפחת את נושא העבודה, התרומה והמעורבות בחיי הקהילה הקיבוצית ומחוצה לה.
פעילות הנערים מודרכת על ידי צוות מדריכים צעיר ונמרץ. במהלך כל השנה עומד לרשות הנערים מועדון מאובזר, מצויד ומזמין ומתקיימת בו פעילות חופשית ומאורגנת. בחופשים נערכות פעילויות מיוחדות בקיבוץ, וכן טיולים ונסיעות.
בכיתה ז' מתקיימת 'שנת בר-מצווה' במהלכה מקיימים הנערים משימות ופעילויות שונות השמות דגש על תרומה לקהילה, בקיבוץ ומחוץ לו, ובסופה נערכת מסיבת בר-מצווה משותפת לכל ילדי הקיבוץ.
 
[חזרה לראש העמוד]
| מפת אתר | תקנון האתר |

אתר לקיבוץ - מופעל במערכת קהילהנט רשת חברתית תפעולית לקיבוצים וישובים
אתר לקיבוץ